Over Texel

 RUST • RUIMTE • NATUUR • FRISSE LUCHT • WAD • ZEE • STRAND • DUIN • BOS • SCHILDERACHTIGE DORPEN


Texel is Nederlands grootste waddeneiland. Het vormt een gemeente dat onderdeel is van Noord-Holland. De totale lengte van het eiland is 20 km en de breedte is 8 km. Aantal inwoners ongeveer 13.780. Texel heeft 7 dorpen: Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Cocksdorp, en De Waal.

Een veelzijdig landschap en een schitterende natuur dat mooi is in alle seizoenen kenmerken Texel. Omgeven door zee, met 25 km zandstrand (de Blauwe vlag wappert geregeld op de Texelse stranden). Het wad aan de oost kant en verder bossen, duinen, polders, unieke natuurgebieden zoals de Slufter en de Muy. Door de  ligging langs de Noordzeekust en de natuur als voedselbron is Texel bij uitstek een eiland dat bezocht wordt door vele vogels. Sommigen als trekvogels, anderen als vaste gasten het hele jaar door. Ook de beplanting is zeer gevarieerd met o.a. een unieke hoeveelheid wilde orchideeën.

Op het eiland zijn veel ontspannings- en recreatieve mogelijkheden voor jong en oud. Om enkele te noemen: boottochten (o.a. garnalenvissen), kanovaren, kajakken, catamaranzeilen, suppen, fietstochten, (natuur)excursies en rondritten (b.v. met een huifkar of tuktuk), galerieën, maneges, diverse musea, toneel, diner cabaret, muziekuitvoeringen, rondvluchten, parachutespringen, een mooie golfbaan, lammetjes knuffelen, kaasboerderij, vuurtoren beklimmen en nog veel meer - zie www.texel.pagina.nl .

Hieronder volgt een greep uit vele activiteiten en mogelijkheden.

Sommige sites die op deze pagina staan vermeld zijn links waar u rechtstreeks op kunt klikken.


 


privacyverklaring | site gebouwd door inslag.com