Texel

rust – ruimte – frisse lucht- natuur – wad – zee – strand – eiland – duin – bos – schilderachtige dorpen – haven

Texel is Nederlands grootste waddeneiland. Het vormt een gemeente dat onderdeel is van Noord-Holland. De totale lengte van het eiland is 20 km en de breedte is 8 km. Het aantal inwoners is ongeveer 13.780.

Texel heeft 7 dorpen: Den Burg, Den Hoorn, Oudeschild, De Koog, Oosterend, De Cocksdorp en De Waal

vuurtoren texel groepshuis groepsverblijf groepsaccommodatie vakantie huis vakantiehuis schoolkamp hoeve elba Kamphuis kamp jeugdkamp kinderkamp

Unieke plekjes van Texel

Een veelzijdig landschap en een schitterende natuur dat mooi is in alle seizoenen, omgeven door zee met 25 km zandstrand.

Het wad aan de oostkant en verder bossen, duinen, polders en unieke natuurgebieden zoals de Slufter en de Muy.

Door de ligging langs de Noordzeekust en de natuur als voedselbron is Texel bij uitstek een eiland dat bezocht wordt door veel vogels. Sommige als trekvogels, andere als vaste gasten het hele jaar door. Ook de beplanting is zeer gevarieerd met o.a. een unieke hoeveelheid wilde orchidee├źn.

Wat te doen op Texel

Op het eiland zijn veel ontspan en recreatieve mogelijkheden voor jong en oud, binnen en buiten. Dat maakt Texel een heerlijke plek om je vakantie te vieren.

Hier een aantal mogelijkheden: boottochten (o.a. garnalenvissen), kanovaren, kajakken, catamaranzeilen, kitesurfen, suppen, fietstochten, (natuur)excursies, rondritten (met een huifkar of tuktuk), galerie├źn, maneges, diverse musea, toneel, diner cabaret, muziekuitvoeringen, rondvluchten, parachutespringen, een mooie golfbaan, lammetjes knuffelen, kaasboerderij, vuurtoren beklimmen en nog veel meer. Zie texel pagina voor meer activiteiten.

boot teso texel groepshuis groepsverblijf groepsaccommodatie vakantie huis vakantiehuis schoolkamp hoeve elba Kamphuis kamp jeugdkamp kinderkamp.jpg-2

Activiteiten

Voor meer informatie over de onderstaande activiteiten klikt u op de desbetreffende  link.

Parkeren op Texel

Klik op de link parkeren op Texel voor meer informatie.

Geschiedenis vakantiehuis

groepsaccommodatie hoeve elba vroeger tenten geschiedenis Kamphuis vakantiehuis vakantiewoning vakantie tent texel

De groepsaccommodatie bij Hoeve Elba is gebouwd in 1981, vlakbij een oude hoeve. Van oorsprong woonden hier een boer en zijn vrouw die christen waren. Een deel van hun land stelden zij beschikbaar om kinderkampen en jongerenkampen te houden. Eerst in tenten en schuren en vanaf 1981 in een kamphuis.

In 2001 is een christelijk echtpaar in de oude hoeve komen wonen en hebben de groepsaccommodatie overgenomen. Na bijna 20 jaar met veel plezier het groepshuis gerund te hebben, geven ze (in 2019) het stokje over aan hun vier kinderen. Vanaf nu gaan zij samen met hun echtgenoten het groepshuis met veel plezier en enthousiasme beheren.